Monday 20 December 2010

God Bless the Queen

This little thing here is for my hungarian speaking fanbase and it is mostly about my despise towards impotent people.

Es most a magyarul beszelo rajongotaboromnak szeretnem anyanyelven eloadni az angolokkal szemben erzett totalis frusztraciomat. Mert hogy lehet, hogy az az orszag, amely egykoron vilaghatalom volt, most keptelen megtisztitani a reptereit? Anglia bepanikolt, mert az egbol feher vattanak tuno csapadek esik, ami nyilvan furcsa egy olyan orszagban, ami a fold eszaki felteken a Foldkozi-tengertol 1000 km-re eszakra helyezkedik el. Tel van es telen esik a ho es hideg van es ezen a 21. szazadban emberek meg tudnak lepodni, mert ugye tel csak egyszer van evente es hat a tel vegetol a kovetkezo tel megkezdeseig el lehet felejteni minden rosszat, havat es hideget.
Mert mi is tortent az elmult 3 hetben? Esett a ho. Nem igazan sok, csak egy kicsi, hoemberepiteshez pont elegendo. Erre 5000 iskola bezar, szulok otthon maradnak gyermekeikkel, nyilvan a buszvezetok es hotakarito munkasok is szulok, ugyhogy ok se mennek dolgozni, amitol aztan mas se jut el munkaba es itt a veg... Mert leesett 12 cm ho.
(OK. Skociaban tobb esett, de ez most az en szempontombol teljesen lenyegtelen, mivel nem vagyok Skociaban es nem terveztem ezen a telen odautazni.) Aztan megjelennek a hirek, hogy na igen, a vilag egyik legnagyobb repulotere bezar, de hat vegul is a legtobb ember amugy is draga burzsoa karib-szigeteki nyaralasara igyekezett es megerdemlik, hogy ejszakakat a reptereken toltsenek, mert ha nekunk szar es nem mehetunk napozni, akkor dogoljon meg a szomszed tehene is. Majdnem magyarok az angolok. Az, hogy a legtobb ember a vilag egyik legnagyobb repuloteren altalaban atszall vagy leszall, esetleg felszall, mert haza akar menni, hogy a szeretteivel, vagy kevesbe szeretteivel toltse a karacsonyt, arrol nem beszelunk. Ugyhogy neha, csak neha szeretnem az osszes sznob nyugat-europai Europa Unios polgartarsamnak az orrara kotni, hogy szegeny, hulye, kommunista, kelet-europai nyershuszabalo barbar Magyarorszagon mi vasaroltunk holapatokat, sot es hokotroautot.
Mert az mar csak hab a tortan, hogy az atlag angol hozzaallastol aztan barki ferfoldulhatna. Mert egy angol sose csinal semmit. Csak megprobalja. Esetleg eselyt ad neki. Marpedig az esely nem fogja letakaritani az utakat es a jardat.
8 merfoldre lakunk Heathrow repulotertol. Szombat del ota nem esett ho. A repuloter zarva van pentek ota es elorelathatolag szerda reggelig. Nem akarom itt tolteni a karacsonyt csak azert, mert a tehetetlen szigetorszagiak nem probalkoztak elegge. Ranting is over. And Out.

1 comment:

  1. Kedves BB!Füstölgése,amely szikrázik is,jogos,de rövid sugarú körre terjeszti ki.A dancs keleti fajtájára ma már -sajnos!!!-szintén kiterjeszthető.Magát persze most a fölszállunk vagy nem nyugtalanítja,hiszen vágyik szüleihez.Megkockáztatom a jóslatot:akkorára nem lesz már semmi baj.Szépen landolnak majd Ferihegyen.
    Legföljebb a poggyászuk kering még néhány hetet...
    Sursum corda! Csak semmi csüggedés!!!

    ReplyDelete